Fordítóirodánk szolgáltatásai


A Fordi Coop 1989 óta működik. Az elsők között, több mint húsz éve létrehozott budapesti fordítóirodában fordítást, tolmácsközvetítést és lektorálást végzünk.

A 25 év folyamán magasan kvalifikált magyar és külföldi szakfordítókkal alakítottunk ki partnerkapcsolatot, így a világnyelvek mellett a szomszéd népek nyelveire is anyanyelvű fordításokat tudunk vállalni

A hosszú évek folyamán kialakított fordítói gárdának köszönhetően immár Európában ritkán használt, illetve más földrészek országainak a nyelvén is végzünk fordítói munkákat,tehát elmondhatjuk, szinte minden nyelvről minden nyelvre fordítunk.

A nyelvek sokasága mellett a minőségről is gondoskodunk, amit az biztosít, hogy fordítóink nem csak nyelvismeretükben profik, hanem egy-egy szakterület specialistái is, így a fordítandó szövegek, dokumentumok és weboldalak témáinak szakkifejezéseivel is tisztában vannak.

Az általunk végzett fordítások szinte minden témára és műfajra kiterjednek, így itt csak egy rövid ízelítőt adunk

- személyes dokumentumok, köztük az anyakönyvi kivonatok, bizonyítványok, oklevelek, a munkavállaláshoz szükséges önéletrajz, kísérő levél és erkölcsi bizonyítvány

- vállalkozások alapító okirata, társasági szerződése, üzleti levelezése, számlakivonatok és egyéb, a mindennapi ügymenettel összefüggő üzleti és pénzügyi iratok

- magyar és Európai Uniós tenderek és egyéb pályázatok a benyújtásukhoz szükséges okmányokkal és egyéb dokumentumokkal

- termékleírások, termékismertetők, használati utasítások és árjegyzékek és egyéb kereskedelmi tárgyú szövegek

- jogi szövegek, köztük határozatok, ítéletek, törvények, valamint egyéb jogszabályok

- közgazdasági és jogi szövegek, például vállalkozások pénzügyi, számviteli beszámolói és határozatai

- műszaki, minőségbiztosítási, környezetvédelmi cikkek és leírások

- természettudományos publikációk, kiadványok és újságcikkek

- orvosi és egészségügyi dokumentumok, publikációk, újságcikkek, valamint gyógyszerek, gyógytermékek tájékoztatói

- számítástechnikai, távközlési, mobilkommunikációs és egyéb műszaki szövegek, valamint eszközleírások.

A művészet sem maradhat ki a sorból, hiszen ismert műfordítókkal dolgozunk együtt, akik biztosítják, hogy szépirodalmi ismereteket igénylő szövegek és film forgatókönyvek megőrizzék az alkotások eredeti hangulatát is.

Közjegyzői kapcsolatainknak köszönhetően az általunk fordított okmányokon és hivatalos iratokon joggal tüntethetjük fel, hogy a fordítás hiteles, és teljes mértékben megegyezik az eredeti dokumentum szövegével, így mérsékelt áraink mellett fordítóirodánk garanciáját is biztosítjuk, hiszen kérésre a fordítást száraz bélyegzővel ellátva az eredeti dokumentummal összefűzve adjuk át.

Partnerhálózatunk segítségével igény esetén kísérő, ill. konszekutív tolmácsok közvetítését is biztosítani tudjuk.

Eddigi Ügyfeleink körébe számos multinacionális nagyvállalat, részvénytársaság, minisztérium, kutatóintézet, Kft., Bt., alapítvány, több biztosítótársaság és filmes cég is tartozik, örömmel várjuk, hogy Ön is csatlakozzon ehhez az exkluzív társasághoz.